een vernieuwende visie op mens, geld en waarde

Wees alert en neem je verantwoordelijkheid

Ondanks de positieve berichten in de krant over de groei van de economie, worden we tegelijkertijd verontrust door berichten over sterk stijgende prijzen voor energie, voeding en duurzame goederen. De koopkracht komt onder druk te staan, wordt er in ‘de bijlage’ gezegd. Veel tijd om aan een parallelle economie te werken lijken we niet te hebben.

Stef Blok, de man die de ‘gevallen’ vrouw Mona Keijzer vervangt op economische zaken, houdt de vinger aan de pols. Welke pols? Die van de energieprijzen. We weten waartoe Blok in staat is. Hij heeft namens het grootkapitaal de woningmarkt vernaggeld. Woningcorporaties gekortwiekt en beleggers vrij toegang gegeven tot de Nederlandse vastgoedmarkt. Huurprijzen enorm verhoogd onder het mom van scheefwonen. Met economische zaken in zijn portefeuille beduidt dat niet veel goeds. Dat de energieprijzen zo sterk stijgen heeft niet met schaarste te maken maar met een georkestreerde actie van het energiekartel om de wereldeconomie in een depressie te duwen. In het kader van de Great Reset plannen van het WEF. Die depressie is het gevolg van gecreëerde voedselschaarste, energieschaarste en goederenschaarste. De prijzen stijgen, de koopkracht neemt snel af, werkloosheid stijgt en de onvrede wordt groot. Kortom, het wereldtoneel wordt gereed gemaakt voor de uitvoering van de Great Reset en Nederland 🇳🇱 heeft een dienaar van dat plan op economische zaken. Hij is niet de enige en ons afreageren op de marionetten van het Plan heeft geen zin. Het gebeurt gewoon. Daarom heb ik zo gepleit voor een parallelle economie om zoveel als mogelijk zelfvoorzienend te zijn.

Op 23 september gaf ik de eerste ONLINE workshop uit de tweede serie. Deze werd met veel enthousiasme ontvangen. De online workshop op 14 oktober is volgeboekt. Een derde mogelijkheid om deel te nemen is op dinsdag 16 november. De doelstelling van deze online workshop is om de deelnemers te informeren over de huidige ontwikkelingen, die anders zijn dan de media aangeven. Geïnformeerd zijn betekent ook dat de motivatie aanwezig is om mee te werken aan het bouwen van een lokale/regionale parallelle economie. Met inspirerende voorbeelden en door interactie met de deelnemers wordt het enthousiasme gestimuleerd. Aanmelding kan via deze link. Hans Rietveld Events staat voor de organisatie. Voor alle vragen en verzoeken kunnen de deelnemers bij de organisatie terecht.