een vernieuwende visie op mens, geld en waarde

Wie is Ad Broere

Over Ad Broere

Ad Broere is econoom, onderzoeker en auteur. Hij heeft veertig jaar ervaring opgedaan in bedrijfsleven, bank en onderwijs.  Sinds 2007 is Ad actief als auteur en publicist.

In april 2012 bood hij in Den Haag een petitie aan om de Tweede Kamer op te roepen het ESM verdrag niet te ratificeren. In verband hiermee werd Ad geïnterviewd voor Twee Vandaag.

In 2014 was hij een van de drie initiatiefnemers van Burgerinitiatief Ons Geld, dat het tot de Tweede Kamer bracht. In januari verscheen naar aanleiding van het Ons Geld initiatief een adviesrapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). In verband met het Burgerinitiatief Ons Geld werd Ad geïnterviewd voor AvroTros Radar, samen met acteur George van Houts. Het theaterstuk ‘Door de bank genomen’ van De Verleiders werd mede door ‘Geld komt uit het Niets’ geïnspireerd.

Ad Broere is onder meer te zien voor Studium Generale Delft en Café Weltschmerz. Hij houdt op aanvraag lezingen (vul voor een aanvraag het contactformulier in)

Hij schreef tot dusver vijf boeken: Een Menselijke Economie (2009), Ending the Global Casino (2010), Geld komt uit het Niets (2012),  Hanneke de Vries leent geld bij de bank (2015) en Geld in de Bijrol (2018)

foto: Eric Broere Photography