een vernieuwende visie op mens, geld en waarde

Online Workshop serie 2

Na de succesvolle workshops in het voorjaar, is het nu tijd voor de voortzetting. Vanaf september wordt gestart met ‘naar een parallelle economie #2’. Ook nu is weer gekozen voor online workshops. Het is niet de meest ideale vorm, maar onder de huidige omstandigheden wel de meest effectieve. De eerste workshop op 23 september is volgeboekt. Een volgende gelegenheid om deel te nemen is op 14 oktober.

De opzet van de workshop is dezelfde als bij de eerste serie, met dit verschil dat er nog nadrukkelijker wordt gesproken over de praktische toepassing. Hoe realiseren we zo snel mogelijk een economie, die losgekoppeld is van de huidige. Een economie waarin voeding, energie, onderwijs, gezondheidszorg, woningen, leefomgeving, cultuur, recreatie en verbinding door de community wordt geregeld. Met eigen geld. Loskoppeling van het systeem door het de rug toe te keren. Het klinkt enorm ambitieus. Als je je echter bedenkt dat de machthebbers hun systeem alleen met hun geld en technologie in stand kunnen houden, dan weet je dat het echt mogelijk is om uit hun netten los te komen. De sleutelwoorden zijn: verantwoordelijkheid nemen en samenwerken zonder jezelf centraal te plaatsen. Als ons dat lukt, dan creëren we een samenleving waarvan nu nog weinigen durven te dromen.

De indeling van de workshop is dat eerst aandacht wordt besteed aan informeren. Hoe staat het er momenteel economisch en financieel voor? Wat zijn de feiten daarover en niet de media manipulatie. Welke initiatieven zijn er al op het gebied van parallelle economie en samenleving? Welke ontwikkelingen zijn er gaande waar we ons van bewust moeten zijn om niet daardoor overvallen te worden? Vervolgens wordt er ruimschoots tijd besteed aan het beantwoorden van vragen en ook aan deelnemers die hun ervaringen willen delen en daarover in gesprek willen.

De sfeer is evenals in de eerste serie constructief. We hoeven het niet overal over eens te zijn, maar het gesprek is respectvol en open. De tijd dringt en om die te verspillen aan meningsverschillen en anderen willen overtuigen van jouw gelijk zou een gemiste kans zijn. Als je van mening bent dat een parallelle economie onnodig is om vrijheid en zelfbeschikking te kunnen waarborgen, dan is dit niet de workshop die jij nodig hebt. Als je echter de noodzaak onderkent en bereid bent je daarvoor in te zetten, dan ben je zeer welkom.

De volgende onlineworkshop waarvoor nog plaats is, wordt op 14 oktober gehouden van 19:30 – 22:00 uur. Aanmelden via Hans Rietveld Events.

Ad Broere