een vernieuwende visie op mens, geld en waarde

De statistieken van het coronavirus

Er is een website, die gedetailleerde informatie geeft over de ontwikkeling van het coronavirus. De site heet Worldometer. Bij ‘over ons’ staat te lezen:

“Worldometer wordt gerund door een internationaal team van ontwikkelaars, onderzoekers en vrijwilligers met het doel om wereld statistieken beschikbaar te maken op een beeldvormende en actuele manier aan een groot en breed publiek over de hele wereld. Worldometer is eigendom van Dadax, een onafhankelijk bedrijf. Wij hebben geen verbinding met politiek, overheid of bedrijfsleven.”

Dadax blijkt een software bedrijf te zijn, gevestigd in Shanghai, China in 2016. Het bedrijf is prive eigendom – niet bekend van wie – en in 2019 stonden er 10 werknemers op de loonlijst. Zoiets als Bellingcat, lijkt het.

Buitengewoon voor zo’n klein bedrijf om ‘up-to-date and hour’ gedetailleerde informatie te verzamelen over ‘de ontwikkeling van het coronavirus’. Ook dat de media wereldwijd putten uit de gegevens van Worldometer.

Dit is een snapshot van die informatie:

WuXi Pharmatech.inc is eveneens in Shanghai gevestigd. Dit is een commercieel bedrijf, dat als hoofactiviteit laboratoriumonderzoek heeft. De Holding is gevestigd op de Cayman Islands, een befaamd belastingparadijs. Eigenaar Ge Li heeft recent behoorlijk gecasht uit de verkoop van aandelen en het bedrijf (of delen ervan) is van de beurs gehaald onder vermelding van ‘gebrek aan belangstelling van investeerders’. WuXiPharmatech zou betrokken zijn bij de ontwikkeling van virussen. Ook de naam Soros wordt in verband gebracht met WuXi, hij zou een aandelenpakket hebben gekocht. Bewijzen zijn hiervoor echter niet te vinden.

In de meesterlijke film uit 1988: ‘Munchausen’ van Terry Gilliam wordt de stad – ergens in de 18e eeuw – belegerd door de Turken. De burgers worden allerlei restricties opgelegd en het leven in de stad wordt beheerst door angst. Totdat Munchausen alle verboden en belemmeringen die tegen hem worden opgeworpen negeert en de poorten van de stad opengooit. Wat blijkt? Er zijn geen Turken, geen enkele belegeraar te zien.