een vernieuwende visie op mens, geld en waarde

P. Craig Roberts over onafhankelijkheid en waarheid

Dr. Paul Craig Roberts was staatssecretaris economische politiek op het departement van financiën onder president Reagan en redacteur bij de Wallstreet Journal. Hij was columnist voor Business Week, Scripps Howard News Service en Creators Syndicate. Roberts gaf college aan meerdere Universiteiten. Zijn columns op http://www.paulcraigroberts.org/ trekken een wereldwijde belangstelling. De recente boeken van Roberts zijn ‘The failure of Laissez Faire’, ‘Capitalism en Economic Dissolution of the West’, ‘How America was Lost’ en ‘The Neoconservative threat to the New World Order.’

De website van Paul Craig Roberts wordt door meer mensen overal in de wereld vertrouwd dan de Washington Post, New York Times, CNN, Fox News, BBC, of welke westerse gedrukte of TV media dan ook. De columns van Roberts vinden hun weg in vele talen. Zijn boeken werden vertaald in het Russisch, Chinees, Duits, Frans, Turks en Spaans.

Ondanks de grote groep lezers, wordt zijn werk financieel ondersteund door een klein aantal trouwe lezers.

Roberts zegt daarover het volgende: ‘Als het geld daar naartoe zou vloeien waar de waarheid wordt gesproken dan zou er meer kunnen worden gedaan om deze waarheid te delen’.

Roberts ontvangt voor zijn werk geen geld van Stichtingen, omdat een Stichting die hem zou steunen onmiddellijk zou worden geschrapt van de lijst van de ‘New York en Washington dinner party list’.

Op de site van Roberts staan geen advertenties, ondanks het feit dat adverteerders maar al te graag zouden willen. Roberts doet het op deze manier omdat de ondersteuning van leden af zou nemen als hij advertenties op zijn site zou zetten en omdat hij als gevolg hiervan afhankelijk zou worden van adverteerders die hun eisen zouden gaan stellen aan wat hij schrijft.

Paul Craig Roberts is een van de zeldzame helden die de waarheid zo hoog heeft staan, dat hij niets doet wat zijn onafhankelijkheid zou kunnen aantasten. Hij doet het voor de mensen, overal in de wereld, die verlangen naar objectieve, feitelijke, onafhankelijke en goed onderbouwde informatie.

Daarom zegt hij: ‘Als mensen de waarheid niet willen ondersteunen, dan verdienen ze die waarheid niet en zullen ze het ook niet krijgen’. Roberts is zich er, evenals Coöperatie De Vrije Media dat is, van bewust dat om de waarheid boven water te tillen er niet alleen veel inzet en kennis, maar ook geld nodig is.

Logo De Vrije Media

Coöperatie De Vrije Media U.A. wordt mogelijk gemaakt door het contributiegeld van de leden. Niemand, geen bedrijf, geen instituut, geen politicus, geen machthebber achter de schermen, gaat individueel bepalen wat en waarover De Vrije Media schrijft of tv producties gaat maken. De Vrije Media gaan werken in de geest van Paul Craig Roberts: het onderzoek naar de waarheid staat altijd bovenaan. Roberts behoort overigens zeker tot degenen op wie De Vrije Media een beroep op collegiale samenwerking gaat doen. Vanaf 28 september 2016 gaat De Vrije Media online.

Vanaf die datum is aanmelding voor het lidmaatschap mogelijk. Wederzijds niet verplichtende donaties zijn welkom op NL67TRIO0391208659 ten name van Coöp De Vrije Media.

Ad Broere, mede oprichter van Coöperatie De Vrije Media U.A.