een vernieuwende visie op mens, geld en waarde

Een wereld zonder schuld

Pascal Roussel schreef de roman ‘The Divine Trap’ (2012). Daarin laat hij in verhaalvorm de wereld zien van hen die zichzelf als ‘heersers van de aarde’ beschouwen en die ons als hun slaven zien zolang we bruikbaar zijn.

De boodschap die hij in zijn boek legt is eenvoudig en duidelijk, maar vooral gelet op de ontwikkelingen in de wereld zeer actueel. Er is maar een manier om van ze af te komen, schrijft Roussel en die is dat wij hun geld door schuld met rente niet meer accepteren. Want zolang we dat doen staan wij ook toe dat we worden bestolen door hen die fabelachtig veel ‘verdienen’ door geld met geld.

Deze mensen zitten anders in elkaar dan de meeste van ons. Ze hebben geen empathisch vermogen, ze kunnen hoogstens doen alsof ze het hebben. Ze liggen er niet van wakker dat miljoenen mensen elkaar afslachten in oorlogen waar zij dik aan verdienen. Het leed van de mensheid laat hen koud. Het zou daarom een vergissing zijn om te denken dat ze door veel liefde te geven veranderen.

Er is maar een manier om van hen af te komen en die is dat ze niet langer op onze werkkracht, inventiviteit en inzet kunnen parasiteren. En dat kan door geld te laten ontstaan uit de tijd die wij steken in het produceren van goederen en diensten waar de ander baat bij heeft. Met dat geld kan niet worden gespeculeerd en er kan ook geen rente mee worden verdiend.

Deze quotes -vertaald door mij uit het Engels- uit The Divine Trap zijn veelzeggend:
“ Mijn familie verliest niet een euro, zoveel is wel duidelijk. Het tegenovergestelde is waar. We zijn intensief betrokken bij de besluiten en acties van de grote banken. We weten op voorhand de ontwikkeling van de geldhoeveelheid en eeuwenlang hebben we een groot deel van het geld dat wij door rente ontvingen omgezet in goederen zoals edelmetalen, diamanten, land, onroerend goed, olie of in het militair-industrieel complex. We werken via bedrijven en stichtingen over de hele wereld waardoor onze bezittingen niet allen formidabel, maar ook goed verborgen zijn. Steeds weer zullen wij de bezittingen tot ons nemen van hen die ons niet kunnen terugbetalen, die we dan vervolgens weer in ons belang te gelde maken. De oligarchische families zullen bij elke crisis grote winsten boeken en crisissen helpen ons om onze agenda verder uit te voeren.”
en
“De oplossing zou daarom zijn om meer schuldgeld te verbieden? Maar dat is toch onmogelijk! De wereldbevolking groeit. Landen hebben daardoor een groeiende behoefte aan geld.” “Jij denkt dus dat het verbieden van geld door schuld en rente het einde van de wereld zou betekenen? Ik merk dat je aan mijn geestelijke gezondheid twijfelt, ik neem je dat niet kwalijk. Je moet echter wel weten dat de enkelen die schuldgeld met rente willen uitbannen en die zo de macht van oligarchische families zoals de mijne in gevaar zouden kunnen brengen, vanzelfsprekend geen toegang tot de mainstream media krijgen om hun visie toe te lichten.”
en
“Begrijp je nu waarom God rente en schuldgeld heeft verboden? Om geen andere reden dan om te verhinderen dat alle bezit en een enorme macht in handen kwam van enkele families. Anders gezegd, de geestelijke entiteiten die zich verzetten tegen God gebruiken deze families en creëren en onderhouden een hel op aarde. Op deze manier verhinderen ze de mensheid om zich tot een goddelijke status te ontwikkelen en om een betere wereld dan de huidige te scheppen. En dat is nu precies wat er gaande is.”

De moed van Pascal Roussel werd beloond met een brief aan hem van niemand minder dan oud-president van Frankrijk Valerie Giscard d’Estaing, die bevestigde dat wat hij heeft geschreven waarheidsgetrouw is. Roussel’s boek heeft de media niet bereikt. Hem werd te verstaan gegeven dat hij niet op de voorgrond mocht treden met dit boek omdat het anders gevolgen zou hebben voor zijn leven.

Roussel is een grote inspiratie voor mijn boeken ‘Geld komt uit het Niets’ en ‘Geld in de Bijrol’.