een vernieuwende visie op mens, geld en waarde

Vernieuwing van onze samenleving

De digitale wereld, als je het zo mag noemen, is gebaseerd op ‘nullen’ en ‘enen’. We noemen dat binair. Als je heel veel van die nullen en enen hebt, dan kun je een bijna oneindig aantal combinaties maken. Met die combinaties kan een programmeur een virtuele realiteit creëren. Dit is het principe waarop de computer is gebaseerd. De virtuele realiteit is dat wat op je scherm verschijnt als je een programma of app opent. Deze virtuele realiteit is twee dimensionaal. Met een verder ontwikkelde digitale technologie kan een drie- en zelfs meerdimensionale virtuele werkelijkheid worden gecreëerd. Sterker, het is al gebeurd en het wordt gedaan. De matrix waarin wij existeren is het resultaat van programmering. Gebaseerd op ‘nullen’ en ‘enen’, in zo’n oneindige reeks van combinaties (codes) dat daardoor werelden kunnen worden gecreëerd.

De mens in zijn huidige verschijning is het product van zo’n creatie. Voorzover het brein ons leven stuurt, zijn wij een met die creatie of matrix. In deze wereld – vooral de westerse – is het brein ‘koning’. Het denken wordt op zijn beurt aangestuurd door de programmeurs via de pijnappelklier. Als het alleen om het denken zou gaan, dan is het zogezegd een gelopen koers. De mens is echter meer dan dat. Het hart speelt ook een rol, weliswaar bij de een in meerdere mate dan bij de ander. Er komt steeds meer informatie beschikbaar over wat hartintelligentie is. Het hart blijkt een enorm potentieel te hebben, dat als dat werkzaam wordt het denken op een totaal andere manier gaat voeden dan nu het geval is. Eenmaal in circulatie in ons, begint er een grote schoonmaak. De hersenen worden bevrijd van alle ballast en de pijnappelklier wordt in zijn werking totaal los gemaakt van de programmeurs. Onze levens gaan daardoor geheel veranderen. Er zijn al mensen – misschien veel meer dan we soms denken- die al in dat veranderingsproces zitten.

De huidige systemen, zoals zorg, onderwijs, bestuur, cultuur, economie en financiën lijken nog vast te zitten in het oude. Toch gaat hierin ook verandering komen, naarmate er meer mensen zijn bij wie de vernieuwing zo doorzet, dat zij actief gaan bijdragen aan een menswaardiger samenleving dan dat wat we nu kennen. Hiervoor zijn er echter geen boeken en er wordt ook geen les in gegeven. De vernieuwing komt voort uit de creatiekracht van Ons-Zelf. Het helpt daarbij om met geestverwanten in gesprek te gaan en vooral samenwerken draagt bij aan inzicht in hoe de vernieuwing vorm kan worden gegeven. Zonder hiërarchie, zonder hoog-laag, zonder meer-minder, want al deze ideeën komen voort uit het binaire denken in nullen en enen. De analoge intelligentie van het hart heeft daar helemaal niets mee.

Dit is de reden waarom ik op 18 januari een online workshop organiseer. De bedoeling ervan is om te inspireren en te motiveren en om inzicht te krijgen in hoe de vernieuwing concreet kan worden aangepakt.

Aanmelden voor de workshop is mogelijk via deze link. Je bent van harte welkom om eraan deel te nemen.