een vernieuwende visie op mens, geld en waarde

Interview met Ilana Rachel Daniel

Op 30 mei kwam ik via een Nederlandse relatie van de Israelische Ilana Rachel Daniel in contact met deze journaliste, politica en gezondheidsadviseur. Zij zet zich in voor een wereldwijde bewustwording over een nieuwe, betere samenleving. Voor het derde jaar zendt ze haar wekelijkse ‘The Jerusalem Report’ uit. Zij werd vooral bekend door haar waarschuwing over hoe er in Israel wordt omgegaan met ongevaccineerden en noemt Israel ‘de kanarie in de kolenmijn’. Een interview met haar is te vinden op Blackbox TV.

Het ging snel, al op 31 mei vond mijn interview met Ilana plaats. Het gedeelte van het interview dat werd gepubliceerd duurt ongeveer 35 minuten. Het gaat over de noodzaak om onafhankelijke gemeenschappen tot ontwikkeling te laten komen. Gemeenschappen die groeien dankzij de verantwoordelijkheid die mensen nemen voor zichzelf en voor elkaar. De bereidheid om te investeren in elkaar, niet alleen in geld, maar ook in middelen, kennis, ervaring en energie. Het Mycells initiatief wordt toegelicht, evenals het rente- en speculatievrije betaalmiddel De Florijn.

Als er wereldwijd gemeenschappen worden gevormd, die autonoom zijn, maar wel verbinding met elkaar hebben, dan vormen we onze eigen multinational, niet gebaseerd op winst en hebzucht, maar op het elkaar nodig hebben voor het ontstaan van een betere wereld.

Klik op deze link om het interview te zien op The Jerusalem Report, seizoen drie, aflevering zes.