een vernieuwende visie op mens, geld en waarde

Bitcoin en goud: beschermingsinstrumenten?

De Vlaming Geert de Vleeschouwer zet zich al jaren in om mensen die dat willen te helpen om in de komende storm althans materieel overeind te blijven. Vanwege mijn waardering voor waar hij echt voor staat heb ik hem in Geld in de Bijrol het podium gegeven.

Hij heeft kennis van zaken over crypto’s, edelmetaal en andere waardeopslag instrumenten. Los van mijn mening over het uiteindelijke effect van het veiligstellen van je bezit, heb ik waardering voor de manier waarop ook Geert zich met zijn kennis inzet om zijn medemens van dienst te zijn. In het onderstaande artikel laat hij zich kennen als een ruimdenkend mens, die niet opzij gaat voor heersende opvattingen en die zich blijft inzetten voor een liefdevoller en vreedzamer samenleving.

Voor hen die de Bitcoin, goud en zilver ook als nuttige instrumenten zien om straks sterker te staan als het financiele stelsel zijn laatste adem uitblaast, is het wellicht de moeite waard om eens contact met Geert op te nemen.

Beste mensen,


Precies een week geleden mocht ik mijn laptop inleveren bij stad Gent.  Net op tijd, denk ik zo, de crypto-markt is aan het exploderen en ik heb mijn handen vol om mensen te helpen via crypto’s hun koopkracht veilig te stellen.  Bij het afscheid kon ik nog even praten met een collega waar ik veel en graag mee samen werkte.  Nochtans houdt hij er 100% tegenovergestelde meningen op na dan ik.  Ik wist al dat hij een enorme voorstander was van vaccinaties.  Maar ook op vlak van presidentsverkiezingen in Amerika, het virus-gedoe en de klimaatopwarming is hij stellig overtuigd van zijn gelijk.  Met zijn mondkapje op en dik anderhalve meter afstand probeerde hij mij te overtuigen van mijn ongelijk.  Hij vond het zo jammer dat ik me liet meeslepen in die complottheorieën.  Hij heeft van al zijn stellingen evenveel bewijs als ik van het tegenovergestelde.  Hij vond me een toffe collega en zag met zichtbaar verdriet dat ik een vogel voor de kat ben.  Ik ga, volgens hem, in mijn ongeluk lopen.  Zo jammer…

inzicht
Tja… Dat geeft me toch het inzicht dat veel mensen echt overtuigd zijn van hun gelijk en dat zo iemand overtuigen onmogelijk is.  Zowel hij als ik zijn niet te overtuigen, hoe hard de bewijzen ook zijn.  Gelukkig blijven we vriendschap voor elkaar voelen en accepteren we onze meningsverschillen.  Of dat voor de rest van de wereldpopulatie zo is, is wel de vraag.  Ik vrees dat deze extreem dualistische standpunten vroeg of laat gaan overslaan naar woede en haat.  Of misschien worden we wel uitgenodigd om de dualiteit te overstijgen en te aanvaarden dat goed en kwaad samen gaan.  Net als donker en licht, man en vrouw, koude en warmte, engelen en duivels…. Misschien is liefde het samenvloeien van die yin en yang, kunnen we in een hemel leven of er een hel van maken, kunnen we de moordenaar in onszelf zien en toch kiezen voor vergevingsgezindheid ?

Bitcoin springlevend
Hoe het ook zij, ik ben blij dat ik gelijk krijg dat het Bitcoin-beest niet dood gaat, maar steeds sterker terugkeert.  We zijn nu terug in een hevige bull-market met steeds hogere koersen.  De betere alt-coins volgen momenteel de moeder aller crypto’s: Bitcoin.  Wie mijn strategie heeft gevolgd staat terug dik op winst.  Die winst dient volgens mijn overtuiging dan om de basis, nl. zilver en goud, te verstevigen.  Goud moet de basis zijn van jouw investeringsvermogen.  Goud zal jouw vermogen overbrengen van het huidige monetaire systeem naar zijn opvolger.  Dat doet het al 6000 jaar.  Zilver is speculatiever maar is flink ondergewaardeerd tov goud.  Ik ga er dus van uit dat deze ratio zich zal herstellen en dat de waarde van zilver sneller zal stijgen dan goud.  De prijs van een ounce zilver wordt bepaald op de Comex (we noemen het liever de crimex vanwege zijn criminele karakter).  Dat is een future- en options-markt waar papieren contracten (derivaten) verhandeld worden.  Als je dan ziet dat op 1 dag de totale hoeveelheid van een jaarproductie zilver verhandeld wordt, dan snap je dat dit onmogelijk nog kan stroken met het echte fysieke goedje.  Dat gebeurt niet alleen met zilver maar met eigenlijk alle grondstoffen.  Zo hadden we een paar maand geleden een negatieve olieprijs.  Als je dus olie kocht kreeg je er geld voor.  Nu is er wat aan de hand met cacao.  Daar is de prijs van rond de nul dollar doorgeschoten naar 250 dollar.   Ik snap de werking van die futuresmarkt niet goed maar blijkbaar is er zoiets als een ‘delivery date’, een datum waarop de fysieke levering kan geëist worden.  Bix Weir voorspelt dat dit met zilver ook zal gebeuren en dat de prijs van $25 zo maar eventjes naar $600 kan doorschieten.  Bix zegt al jaren dat zilver de slagpin is van de granaat die in het financiële hoenderhok gaat gegooid worden.  Als er iemand de fysieke levering eist van de piepkleine zilvermarkt, ontploft het hele kaartenhuis.

Alle geld wordt cryptogeld
Het is dus een kwestie van gepositioneerd te zijn.  Zilver en goud in eigen bezit hebben als verzekering tegen het failliet van het huidige geldsysteem.  Naast edelmetaal kan je maar beter ook cash ter beschikking hebben.  En bij cash mag je gerust de crypto’s rekenen.  Die zijn direct om te zetten naar euro’s.  Hier moet je je dus ook in positioneren.  Crypto’s zijn volatiel en risicovol, maar het potentieel is enorm.  Alle geld wordt trouwens cryptografisch.  Dat weten we intussen.  De euro, dollar en yuan staan klaar om digitaal op de blockchain verhandeld te worden.  We zullen dus meer en meer met onze smartphones gaan betalen ipv met een bankkaart.  Als mensen zullen merken dat hun digitale euro, waar centrale banken oneindig kunnen blijven van bij printen, steeds in koopkracht daalt, zullen Bitcoin en zijn broeders nog aantrekkelijker worden dan vandaag al het geval is.  XRP of Ripple kent momenteel een enorme stijging in waarde.  XRP is een crypto in handen van de banken.  Het ziet er naar uit dat we naar een wereld gaan waar alle (financiële) assets kunnen gebruikt worden om te betalen.  Je staat in de winkel en je betaalt eventjes met jouw aandelen van General Motors of Apple.  Of je betaalt de trein met tokens van het huis die op de blockchain toegewezen staat aan jou.  Ripple zou in dit verhaal een grote rol kunnen spelen en XRP zou naar fenomenale hoogten kunnen gaan.  Maar opgelet: als het bankensysteem omvalt kan de waarde van XRP meteen ook naar nul gaan !

Strategie
Mijn strategie is dus gepositioneerd te zijn met een crypto-portefeuille waar het grootste bedrag toegewezen is aan de vaste waarden Bitcoin, Ethereum en Litecoin.  Daarnaast heb je bij voorkeur ook Chainlink, Thetatoken, Monero en Cardano in portefeuille.  Stel dat je voor €10.000,- in crypto’s geïnvesteerd wil zijn, dan begin je bvb door €6.000,- in de vaste waarden te investeren.  Je leert het wereldje kennen en je leert om te gaan met jouw portefeuille en de exchange(s) waar je de munten kan kopen en verkopen.  Daalt de waarde van jouw portefeuille naar €5.000,- dan koop je voor €1.000,- bij.  Je herhaalt dit als de prijs blijft dalen.  Zo daalt jouw gemiddelde aankoopprijs.  Stijgt de waarde van jouw portefeuille boven jouw investeringskost met bvb €1.000,- dan verkoop je deze meerwaarde.  Als je dit omzet naar edelmetaal, dan verstevig je zo de basis van jouw vermogen.  Je kan op www.bitgild.com direct edelmetaal kopen en betalen met Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple & Dash.  De koers voorspellen op korte termijn is onmogelijk.  Vergeet niet dat alle prijzen van financiële assets gemanipuleerd worden.  Ja, ook de crypto’s.  Panikeer dus niet als de koers plots scherp naar beneden gaat.  Crypto’s zijn de toekomst en tot hiertoe heeft de geschiedenis bewezen dat Bitcoin en zijn goede broeders steeds hogere horizonten opzoeken naarmate de tijd verstrijkt.  We kunnen als gewone mens enkel mee surfen op de golven van de markt.

Prijsdalingen zijn dus koopkansen, al moet ik toegeven dat ik ook even moest slikken toen ik Bitcoin voor de zoveelste keer bijkocht toen hij onder de €3.000,- zakte.  Maar nu staat hij bijna terug op €16.000,- of zijn hoogste punt ooit.  En het ziet er naar uit dat we nog een mooie weg te gaan hebben.
Dus…. Positioneer je met een goed gestructureerde portefeuille.  Koop bij als de koers daalt, verkoop als je een meerwaarde hebt en zet het bij voorkeur om naar zilver of goud.  Dit is iets wat je moet leren.  Hebzucht is een slechte leermeester.  Als de koersen stijgen denk je dat ze zullen blijven stijgen (en verkoop je niet) en als de koersen dalen heb je schrik alles te zullen verliezen (en koop je niet bij).  Heb je graag wat assistentie hierbij en hulp bij de technische aspecten er van ?  Momenteel is het runnen van de Bitcoin Helpdesk mijn hoofdactiviteit en help ik jou graag.  Ken je mensen die zich mits enige begeleiding willen wagen in deze boeiende markt ?  Stuur deze mail dan gerust door.


Met genegen groeten,
Geertwww.nimva.be