Over Ad Broere

Ad Broere is econoom. Hij heeft veertig jaar ervaring opgedaan in bedrijfsleven, bank en onderwijs.  Sinds 2007 is Ad actief als auteur en publicist. Hij schreef vijf boeken: Een Menselijke Economie (2009), Ending the Global Casino (2010), Geld komt uit het Niets (2012),  Hanneke de Vries leent geld bij de bank (2015) en Geld in de Bijrol (2018)

 

Ad Broere

 • Wie kun je nog vertrouwen?

  Geachte heer Broere,

  Gisteren heb ik over u gelezen. Ik heb uw website bezocht en ik volg u met grote belangstelling. Ik zie al een kentering m.b.t. het inzicht wat de burger heeft in de handelswijze van de overheid en de banken en daarmee hun handelen ten opzichte daarvan. Er zullen natuurlijk altijd mensen blijven bestaan die ten koste van anderen hun geld willen verdienen en daarbij alleen op meer uit zijn.
  Ik heb gelezen over Karen Huson, waarvan hetgeen zij vertelt nogal onrustbarend is.
  Ik juich de particuliere initiatieven zoals bijvoorbeeld crowdfunding toe. Ook het oprichten van een eigen bank, de financiële coöperatie volg ik daarom met belangstelling.
  Wat mij beangstigt is de vraag: is wat ik lees waar? Wie besodemietert de boel en wie kan ik vertrouwen?
  Als de bank niet te vertrouwen is, waar laat ik mijn geld?
  Of maakt dat allemaal niet meer uit?

  Met vriendelijke groet,
  Flory Jansen

  29/11/2013 - Flory Jansen
 • De waarheid.

  Hallo AD.Ik woon al meer dan veertig jaar in Engeland en zie hoe alles nu foutloopt.Goed om naar jouw videos te kijken,je legt alles duidelijk uit over een moeilijk onderwerp.Ik ben nu met pensioen geboren 1949.Jonge mensen hebben het niet makkelijk hier, geen werk en wat werk er is weinig te verdienen met hoge inflatie.Dit systeem deugt niet maar hopen dat the powers in charge niet een grote oorlog beginnen.

  13/03/2013 - Foppo Leeuwerke.
 • Tweet: Juristen gevraagd om burgers tegen ESM te beschermen.

  Dit zal niet makkelijk worden omdat ongeveer alles en iedereen "gefinancialiseerd" is. Maw (bijna) iedereen vreet van - en probeert het systeem te beschermen.
  Vergeet grote advocatenkantoren. Wellicht het beste is om een forumpagina op te zetten met zoveel mogelijk (in)directe verwijzingen naar relevante wetten, zoals ESM. Kritische juristen kunnen hier hun bijdragen leveren. Een of 2 juristen met kennis van zaken zullen dit moeten leiden. een zgn "Open Source Virtueel Juridisch Kantoor" of zoiets, zoals Ubuntu dat doet. Je hebt mensen nodig die kundig zijn en "willing to apply their mind".
  Er zijn nogal wat manieren en wegen om de ESM te ondermijnen. Welke de beste manier is moet onderzocht worden. Gratis, anoniem en hopelijk effectief bij genoeg interesse. Men moet zich wel inschrijven vantevoren. Ben zelf jurist maar woon al 20 jaar niet meer in NL. Wil graag meewerken maar ben nmm niet effectief meer. Wil wel voor de koffie zorgen ;>)).

  04/07/2012 - Troy Ounce
 • onafhankelijkheid is een schaars goed

  Zag laatst het begrip 'circulaire economie' voorbij komen. Deed me denken aan de lessen economie op de HBS.'Een kringloop van goederen en diensten', helderder en eenvoudiger kan het bijna niet! Typerend voor deze tijd: mooie woorden, nieuwe begrippen, dikke rapporten enz. Chaos en problemen blijven toenemen, een onafhankelijke visie ontbreekt!

  Het zijn gouden dagen voor de commissie- en bureaumannetjes, ze hebben vrijspel. 'Onafhankelijke geesten', zijn ordeverstoorders en daarom niet gewenst in een instituut zoals een 'Verenigd Europa'!
  Hoe lang zal het nog duren voordat men er achter komt dat het gemis aan 'onafhankelijkheid' nu juist de kern van het probleem vormt!

  30/06/2012 - ab h. bouvy
 • kort geding tegen ESM

  beste heer Broeren,
  U weet waarschijnlijk dat Geert Wilders bezwaar tegen uitvoering van ESM is en dit in een kort geding aanvecht op grond van het feit dat het Kabinet demissionair is.
  Vraag± Nu duidelijk er een meerderheid in de Tweede Kamer is gebleken, zou een referendum op dit punt mogelijk zijn=
  Graag uw reactie,
  Met vriendelijke groeten,
  Cor Anneese

  reactie:

  Er is helaas geen meerderheid in de Tweede Kamer in zijn huidige samenstelling te vinden, die bereid is om het ESM een halt toe te roepen. Ik hoop dat de Partij voor de Dieren bij de behandeling van het ESM in het parlement haar voornemen gaat waarmaken om een referendum voor te stellen. Of dat voorstel een meerderheid krijgt is echter maar zeer de vraag. Het kort geding van Wilders tegen de Staat om de stemming over ratificatie uit te stellen tot na de verkiezingen, komt in feite op hetzelfde neer. Want als Wilders het kort geding zou winnen, dan mag de kiezer middels zijn stem zich uitspreken over het ESM.

  Ad Broere

  17/05/2012 - drs c.w.anneese

volgende >>>

Reageer

Ad Broere
webdesign by vincken.eu