Vanaf 2017 overzicht

Tekst 'Geld in de bijrol' gereed

De tekst is klaar en geredigeerd. Ik kan mijzelf nauwelijks bedwingen om niet alvast fragmenten te gaan delen op mijn blog. Ik denk dat het boek impact zal hebben. Vooral doordat er verbanden worden gelegd, die je in kranten niet leest en voor TV en radio evenmin ziet en hoort. Dit is het eerste Nederlandse boek waarin heel expliciet de kernoorzaak wordt ontrafeld van waarom dit geldstelsel nooit welzijn voor allen zal brengen en telkens weer vastloopt. De tekst wordt verluchtigd met zo'n honderd afbeeldingen waarvan veel cartoons. Een aantal zijn speciaal voor het boek getekend. Binnenkort gaan tekst en afbeeldingen naar de vormgever. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij er opnieuw een mooi boek van gaat maken. In juli gaat het boek naar de drukker, die het begin september gaat aanleveren. Dan ontvangen de donateurs in binnen- en buitenland snel daarna hun exemplaar (exemplaren). De donateurs hebben ervoor gezorgd dat er voldoende geld is om alle kosten, inclusief de druk- en verzendkosten, te kunnen betalen. Dit is uniek en ik ben er heel erg blij mee. Geen beperkingen, geen censuur, geen 'zou je dat nu wel doen'. Gewoon mijn eigen verhaal en de bijdrage van een aantal mensen die ik daarvoor heb gevraagd.

Welvaart grenst aan het Volmaakte?

'Brede welvaart in Nederland grenst aan het volmaakte', kopt de Volkskrant op 17 mei 2018. Als je je niet laat afschrikken door deze tendentieuze kop en je leest het artikel, dan blijkt dat die 'brede welvaart' vooral de hogeropgeleiden betreft. Verder zou de consumptie van Nederlandse huishoudens het hardst zijn gegroeid in 17 jaar tijd.

'Geld in de bijrol' wordt in september gepubliceerd

Mijn nieuwe boek 'Geld in de bijrol' nadert zijn voltooiing. Hoogstwaarschijnlijk wordt het voor half september gepubliceerd. 

Het conservatisme van de fossiele energiewinningsbedrijven

In 'Een menselijke economie' (2009) schreef ik over het conservatisme van de fossiele energiereuzen.  Shell sprak over 'There Is No Alternative (TINA)' en 'There Are No Ideal Answers (TANIA)', in deze publicatie van het FD van 12 februari 2008:

Crowdfunding boek, stand van zaken

De crowdfunding voor het nieuwe boek van Ad Broere is nog 170 donaties verwijderd van de doelstelling van 500 donaties. Dit is al een heel eind, maar ook de ontbrekende donaties zijn belangrijk om in het najaar een boek te kunnen presenteren aan de donateurs dat aan de verwachtingen voldoet. Ieder, die minimaal 25 euro stort, ontvangt een exemplaar van een speciale hardcoveroplage voor donateurs.

Ad Broere
webdesign by vincken.eu